Prima pagină > Prostia umana > Viitorul (nu) suna bine

Viitorul (nu) suna bine

Avem pe zi ce trece tot mai multe dovezi ca ne indreptam spre un viitor negru, depravat, in care noi, cei trecuti deja de varsta adolescentei, nu ne vom mai gasi locul. Schimbarea a inceput cand eu eram inca la scoala, odata cu „reformele anuale” din sistemul educational. Noile manuale care ni s-au bagat pe gat erau scrise de incompetenti cu clase cat acceleratul. Erau manualele in care lectiile despre Mihai Viteazul sau Alexandu Ioan Cuza aveau o jumatate de pagina, iar cele despre Andrea Esca si Andrea Marin treceau binisor de doua pagini. Erau manualele care imprimau elevului invatarea superficiala, mecanica, fara sa gandeasca.

Sa nu ne mai miram ca azi tinerii habar nu au pe ce lume traiesc. Nu au vise, nu cunosc trecutul, nu ii intereseaza viitorul. Invata pentru bacalaureat doar pentru ca este un examen pe care trebuie sa il treaca. Dau la facultate pentru ca este distractiv, pentru ca toti o fac. Am intalnit si persoane care inainte cu cateva luni de bacalaureat nu au nici cea mai vaga idee la ce facultate sa mearga. Indeferenta si prostie sau neincrederea ca ar putea trece acest examen?

Ei sunt viitorul tarii, viitorii conducatori, medici, politisti, functionari. Ne vom lovi de ei, si ne vom face nervi degeaba. Pentru ca daca ei habar nu au pe ce lume traiesc, habar nu au ce inseamna 24 ianuarie. Presupun ca peste 100 de ani aceasta sarbatoare va dispare complet.

Eu n-am invatat istoria din manualele noi. Le consideram low-level, asa ca am pastrat vechile carti cu o istorie pe care deja o stiam. Ei oare ce manuale au avut la istorie?

Anunțuri
Categorii:Prostia umana Etichete:, , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: