Prima pagină > Pasiuni > Vacanta in Noua Zeelanda I

Vacanta in Noua Zeelanda I

Noua Zeelanda, un adevarat paradis ecologic al Emisferei de Sud urma sa fie o experienta de neuitat. Desi s-au scos vizele catre aceasta tara, un roman nu poate sta mai mult de 3 luni indiferent de motiv. Acestea fiind spune, pentru cei amatori de senzatii tari zborul de 26 de ore cu escala la Paris si Los Angeles, va fi cu siguranta unul de neuitat. Intradevar la inceput admiri peisajul, oceanele, panorama etc, dar la un moment dat ai impresia ca nu se mai termina si incepi sa te panichezi. Ca doar sunt 26 de ore, nu 26 de minute. In fine, tot ce va trebui sa faci este sa ai rabdare ca pana la urma tara va merita toate eforturile tale de a ajunge acolo.

New Zealand

Primul pas a fost sa nu ma mai gandesc la faptul ca eram la mii de kilometri altitudine si sa admir faptul ca urma sa traversez doua oceane, si cel Pacific si cel Atlantic. Totodata, deoarce zborul cu avionul ales nu avea treaba cu estul globului, faptul ca am vazut intreaga America de Nord a fost pus si simplu ireal. In continuare, am simtit cum am trecut de linia imaginara a Ecuatorului, si cum parca deodata nu mai eram familiara cu lumea. Pornisem de la ideea ca era vara de unde am plecat eu, si sa ajung acolo sa aflu ca e iarna si ca e frig de ingheata apele m-a cam bulversat.

noua zeelanda

In final am ajuns cu greu in Noua Zeelanda. Deja puteam sa vad din avion cum ne indreptam spre cele 2 insule mici ca unghia dar frumoase cum rar  vezi pe lumea asta. Aukland a fost primul oras unde am pus piciorul. Peisajul incredibil, lumea si in principal diferenta de fus orar m-au facut sa ma simt pur si simplu pe alta lume. Faptul ca am iesit din aeroport si am simtit in continuare cum lumea punea pret si in 2010 pe traditie m-a impresionat cu adevarat.

Aukland

Ca niste informatii generale va spun ca Noua Zeelanda este o tara dezvoltata pe 2 insule principale si care sunt despartite de stramtoarea Cook. Cea mai apropiata urma de civilizatie este Australia care e la 2000km, deci va puteti imagina cam la ce distante sunt restul tarilor. In afara celor 2 mari insule, Noua Zeelanda mai cuprinde o multime de insule mici carora sincer n-as putea sa le retin numele. Un lucru foarte interesant despre Noua Zeelanda l-am aflat cand ma documentam inainte sa plec. Deoarece tara este localizata pe linia imaginara unde se schimba data calendarului, ea provoaca o anomalie. Se zice ca cine decide sa calatoreasca spre Zoua Zeelanda dinspre partea de apus a globului „imbatraneste” cu o zi, iar daca te decizi sa vii din directia rasaritului, vei „intineri” cu o zi. Desi suna cam ciudat, stateam si ma gandeam la 31 Decembrie si la faptul ca noi celebram revelionul iar neozeelandezii stau si asteapta.

plimbare

Continuare in postul urmator…

Anunțuri
Categorii:Pasiuni Etichete:,
  1. 30 August 2010 la 14:37

    revelion 2011 in Cheile sohodolului descopera muntii Romaniei in anul viitor de revelion.Asa crestem turismul romanesc.

  1. 23 August 2010 la 22:06

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: