Prima pagină > Pasiuni > Vacanta in Noua Zeelanda II

Vacanta in Noua Zeelanda II

Odata ajunsa in Auckland, cel mai populat oras al tarii, am decis sa vad ce are de oferit. Desi este cel mai mare oras, capitala este Wellington. Cei aproape 2 milioane de locuitori au reusit intradevar sa ma impresioneze. Centrul urban de exemplu, este ceva de nedescris. Strazile dominate de skyscraper-uri, turnul de peste 300m Sky Tower si intreaga urbanizare a orasului parca sunt de pe alta planeta.

Auckland

Niciodata nu mi-am imaginat ca o tara atat de indepartat de restul continentelor ar putea si atat de dezvoltata economic. Atunci am realizat ca merita sa vii aici in ciuda zborului de 26 de ore, in ciuda costului unui bilet, in ciuda tuturor impedimentelor. Auckland este un oras spectaculos, care prezinta nu doar urbanism . Ziua se pot observa muntii si dealurile inalte, glolfurile si felul cum toate aceste forme de relief se combina. Autostrazile, podurile si viaductele sunt cu adevarat moderne. Un lucru interesant pe care l-am descoperit cand citeam despre Noua Zeelanda este faptul ca Auckland e format pe un camp vulcanic. Asfel uneori se pot observa deseori ridicaturi muntoase datorita craterelor Muntilor Victoria, One Tree Hill, Eden si altele.

Hamilton Gardens

Pe harta, Auckland este localizat in partea de nord si ofera cu adevarat, impresionante peisaje. Urbane sau naturale, ele merita sa fie analizate si pozate de catre turistii care se decid macar o data in viata sa vina in Noua Zeelanda. Desi ideea calatoriei mele era sa vad cat se poate de mult am decis sa ma stabilesc pentru 3 zile in Hamilton deocamdata, un alt oras impresionant cam la 120 km sud de Auckland. Hamilton este al patrulea oras ca marime din Noua Zeelanda dupa Auckland, Wellington si Christchurch localizat in Insula de Sud.

O data ce am ajuns in sfarsit „acasa” eram deja destul de obosita si am cam ignorat sa vad ce are Hamilton de oferit. Desi, a doua zi eram decisa sa admir toate atractiile. Tinand cont ca Auckland deja reusise sa ma impresioneze, abia asteptam sa vad ce va urma. Cum mi-am inceput excursia am observat stilul de constructie al locuintelor. Casele simple, din materie usoara sunt toate construite cu mult bun gust, si cu nu verde tipator sau roz sclipitor cum vezi la noi mai la tot pasul. Fiecare casa avea gradina ei iar fiecare gradina avea un stil propriu. Se putea observa faptul ca cetatenilor le pasa de mediul in care traiau.

Peste tot in oras nu puteam sa nu observ curatenia strazilor care era absolut impecabila. Toate masinile aveau locuri de parcare ordonate si nu haotice cum sunt la noi, toate strazile erau asfaltate, iar noaptea absolut toate drumurile erau iluminate. In ceea ce priveste atractiile orasului, prin centru trece raul Waikato . Atfel comunitatea a reusit sa construiasa pe malurile acestuia numeroase zone de agremenet destinate celor ce au nevoie de recreere.

Rotoroua lake

In continuare, Lacul Rotoroua este o alta atractie turistica. De jur imprejur, lacul a fost transformat intr-o adevarat oaza cu spatii pentru copii, zone amenajate pentru jogging si ciclism. Diferenta dintre aceste parcuri si cele de la noi, este imensa.In primul rand Hamilton pretuieste spatiul verde, reusind in acelasi timp sa protejeze natura nu doar sa urbanizeze orasul.

Anunțuri
Categorii:Pasiuni Etichete:,
  1. 18 Septembrie 2010 la 00:33

    Buna.Esti interesata de un exchange de link?
    Ma poti adauga cu adresa http//nameless-1830.blogspot.com.
    Astept raspunsul tau.
    O zi buna!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: